Sinds de vorige algemene vergadering van de sportraad sloten niet minder dan 4 sportverenigingen zich aan bij dit gemeentelijk adviesorgaan: Boldersclub Ons Genoegen, Zelzaatse Kleischutters en de Hengelclubs Het Loze Vissertje en De Kilvissers. De verantwoordelijken stelden elk hun vereniging kort voor aan de aanwezigen. De motivatie van beide hengelclubs bij toetreding was ander andere om op de hoogte blijven van mogelijke ontwikkelingen rond de gemeentelijke visvijver. Er waren geruchten dat het nieuwe bestuur de visvijver zou dempen. Kersvers sportschepen Luc Van Waesberghe sprak dit met klem tegen: “Onze toekomstcoalitie wil de bestaande sportinfrastructuur – met inbegrip van de gemeentelijke visvijver – niet alleen behouden, maar verder verbeteren en uitbreiden. Sinds de installatie van onze bestuursploeg, informeer ik me bij onze deskundigen grondig over reilen en zeilen ervan. Van de vorige sportschepen heb ik nog schriftelijk nog mondeling enige overdracht gekregen.”

De gemeentelijke sportraad vertegenwoordigt de Zelzaatse sportverenigingen en sporters. De nieuwe Raad van Bestuur ziet er als volgt uit: voorzitter en penningmeester blijven respectievelijk Marnix Schaght (Rust Roest) en Agnes De Quick (ZZV), Caroline Van Laere (SILABA) is de nieuwe secretaris. Bestuursleden zijn: Willy Van Den Hoecke (WTC De Katte), Fernand Claeys (KVV Zelzate) en Hubert Verbilt (Boldersclub Ons Genoegen) aangevuld met Jeannine Verstraeten (individueel) en Paulette De Huyvetter (individueel) als deskundigen en schepen Luc Van Waesberghe en sportfunctionaris Robbie Wijngaerd als waarnemende leden zonder stemrecht. De raad komt driemaandelijks samen en adviseert het gemeentebestuur over alles wat met sport te maken heeft.

VdeB