Eerder deze week kondigde de actiegroep ‘Zelzate Geweldig’ aan dat ze zich gingen bekend maken om organisatorische redenen. En dat gebeurde, donderdagavond.

Er kwamen heel wat nieuwsgierigen kijken in ’t Klooster in Zelzate wie er achter de maskers schuilen. De onthulling gebeurde met een groot zwart doek die naar beneden viel, en zo werden de zes initiatiefnemers bekend gemaakt. Het publiek schonk een staande ovatie voor de zes.

“Wij willen af van het imago van een bende marginalen in Zelzate. We willen de gemeente positief naar buiten brengen, los van alle politiek”, zegt Zelzaats comedian Joost van Hyfte die mee zijn schouders onder het idee zette.

Nieuwe acties

Nu de maskers zijn afgevallen kunnen de acties verdergezet worden. Er komen zes verschillende postkaarten, waarop onder meer Eddy Wally-slogans zullen staan. Dochter Marina kreeg donderdagavond alvast de eerste postkaarten aangeboden.

www.zelzategeweldig.be